gondolat erejeFizikai világunkat és környezetünket a gondolat erejével alakítjuk és formáljuk. De mi az ami a gondolat erejének ellenállhat? Természetesen egy másik, hasonló erejű, de ellentétes gondolat. A koncentrált, összpontosított gondolat ereje úgy viszonyul a szétszort gondolatok erejéhez, mint a lézersugár ereje a szétszort fényéhez. Akinek nagyobb a koncentráló készsége és a zavaró mellékhatásokat kiküszöbölve képes egyetlen dologra összpontosítani, annak gondolatai, elképzelései könnyebben valóra válnak (tehát letranszformálódnak a fizikai síkra).

Ha valaki minden pozitív, építő gondolat után elbizonytalanodik, vagy kételkedik, akkor az utóbbi gondolatok erejével meghiúsítja a pozitív gondolatok építő erejét, a fizikai síkon megnyílvánuló eredmény pedig pontosan az, amit létrehozott, a SEMMI!!!

Mit jelent ennek fényében a hit?  Azt, hogy valaki teljesen és véglegesen felad minden kételkedő gondolatot és kitart a pozitív, építő gondolatok mellett. Ezek természetesen meg is valósulnak, azaz idővel letranszformálódnak a fizikai dimenzió rezgéstartományába is. A hit ereje a koncentrált gondolatok ereje, amelyet más romboló hatású gondolatok nem gyengítenek. A hit annyi, mint biztos tudás!! És az univerzum engedelmeskedik!! Mindenkinek!!!

Mindenki meg van győződve arról, hogy a világ olyan amilyennek Ő látja és mindenkinek igaza van. A hit vagy a koncentrált gondolat ereje hatalmas erő! A hit erejével valóban hegyeket lehet megmozgati. Szerencsére mire megtanuljuk használni, addig a bölcsességben is eljutunk odáig, hogy sokkal értelmesebb célok szolgálatába állítjuk. Hiába hiszünk abban, hogy cselekedetünk következménye nem ér utól minket, ez felesleges energia pocsékolás. A magot, amiből a következmény kifejlődik, mi magunk ültetjük el saját magunkban. Ez a mag előbb utóbb megfelelő körülmények közé juttat bennünket, ahol szembe kell néznünk a következményekkel.

A világegyetem az egyéni szabad akaratnak engedelmeskedő, korlátlan lehetőségeket biztosító játszótér. A játék célja a tudatosodás és a fejlődés. Ez a játék mindaddig kellemes, amíg játszótársainkat segítjük a fejlődésben. Tegyük ezt akkor is, ha egyik-másik játszótársunk fejlődésének jelenlegi szintjén megpróbál bennünket gátolni.

Ne a hibákat, inkább az erényeket keresd, és ezáltal saját erényeidet is növelni fogod. Mert azzá leszünk, amit magunkról gondolunk. 

Tényleg van a gondolatnak ereje?
Oszd meg ezt az oldalt
Cimke: