Használd a nagyvonalú gondolkodás, vidám, vidám pozitív szavakat közérzeted javításához.

nagyvonalú gondolkodás1.

Hogy érzed magad, így felelsz: Fáradt vagyok, fáj a fejem, bárcsak szombat volna, nem érzem jól magam, akkor tényleg rosszabbul fogod érezni magad. Ha azonban ugyan arra a kérdésre ezt mondod: Köszönöm, csodásan, nagyszerűen ragyogóan, akkor nem csak másoknak adtad tudtára, hogy pompásan megy a sorod, hanem hamarosan tényleg nagyszerűen fogod magad érezni és nemcsak nagyszerűen, hanem mindjárt tekintélyesebbnek is. Kerülj olyan ember hírébe, aki mindig jól érzi magát a bőrében.

2.

Más emberek jellemzésekor használj baráti, dicsérő szép szavakat. Legyen törvény a számodra, hogy kollégád és barátod jellemzésére találj valami nagyszerű pozitív kifejezést. Ha távollévő harmadikról beszélsz valakivel, ügyelj, hogy kedvező fényben lásd az illetőt. Nem lesz nehéz, hiszen minden egyes embernek vannak rokonszenves vonásai. Tartózkodj a kicsinyes, becsmérlő szavaktól.

3.

Nyilatkozz mindig pozitívan, hogy ebből a többiek kedvet, bátorságot tudjanak meríteni. Használj ki minden alkalmat a dicséretre. Erre minden ember ki van éhezve. Figyelj oda azokra, akikkel együtt dolgozol, és dicsérd őket gyakran. Az őszinte dicséret a siker legjobb eszköze. ÉLJ VELE!

4.

Ha új tervet adsz elő, használj pozitív szavakat. Ha így kezeled a mondókádat: Pompás hírem van! Itt az igazi esély! akkor felderülnek a hallgatóság  gondolatai. De ha ezt mondod: Akár tetszik, akár nem, tennünk kell a dolgunk, így hát………. akkor a hallgatóság agyában fakó, lehangoló film kezd peregni, s a reakciójuk is ennek megfelelő lesz. IGÉRJ GYŐZELMET, s meglátod, hogy csillannak majd fel a szemek! IGÉRJ GYŐZELMET és támogatni fognak.

ÁROKÁSÁS helyett  ÉPITS INKÁBB PALOTÁKAT!!!!!!!!!!!!

Négy Út a nagyvonalú gondolkodás szókincséhez!
Oszd meg ezt az oldalt
Cimke: