Hogyan Fejlesszük ki az önbizalmunkat?

Három módszert ajánlok, amelyek segítségével önbizalomra tehetünk szert és azt állandóan erősíthetjük.

0411Gondolj mindig a sikerre, s ne a kudarcra. A kudarcorientált gondolkodást helyettesítsd mind hivatásodban, mind a magánéletedben a sikerre összpontosított gondolkodással. Ha nehéz feladat előtt állsz, gondold mindig ezt: GYŐZNI FOGOK! ne azt, hogy aligha járok sikerrel…..

Ha versenyhelyzetbe kerülsz, ezt kell gondolnod: Vagyok olyan, mint a legjobbak! Nem azt hogy vetélytársaid messze túlszárnyalnak. Ha előtted áll a nagy lehetőség, gondold ezt IGEN IS KÉPES VAGYOK RÁ! Soha ne mond, hogy nem tudod elvégezni. Egész gondolkodásodat vesd alá annak a gondolatnak, hogy sikert fogsz aratni. A siker központú gondolkodás arra ösztönzi az elmédet, hogy sikerrel kecsegtető terveket ötöljön ki. A kudarcorientált gondolkodás ennek az ellenkezőjét éri el: olyan gondolatokat termeltet ki, amelyek egyenes úton visznek a kudarchoz.

Jusson eszedbe mindig, hogy kiválóbb vagy, mint hinnéd. A sikeres emberekben nincs semmi emberfölötti. A sikerhez nem szükségeltetik rendkívüli agy. Nincs benne semmi misztikum. És semmi köze a szerencséhez. A sikeres emberek hétköznapi halandók, akik egyszerűen hisznek önmagukban és a vállalkozásaik sikerében. Sose becsüld le saját magad.

Bízz nagyon önmagadban! Igazi sikert csak úgy érhetsz el, ha széles távlatokban gondolkodsz, és erősen hiszel benne. Ha kis célokat tűzöl ki magad elé, nem is várhatsz nagy eredményt. Legyenek nagy céljaid, s ha hiszel bennük, roppant nagy sikereket fogsz aratni. Ezt sose felejtsd el s akkor valóban nagy gondolatokat, terveket fogsz valóra váltani!

Hogyan Fejlesszük ki az önbizalmunkat?
Oszd meg ezt az oldalt
Cimke: