0496Mindig a stressz ellen küzd? Van megoldás! A jóga egy 3000 éves, hindu az elme és a test összpontosítására szolgáló mosgásforma, amely a nyugati társadalmakban a hippi generáció, a hatvanas évek és a hetvenes évek elején vált ismertté. 

Mint egy hatékony módszere a stressz kezelésének, a jóga rohamosan terjed az üzleti világban, a segítő szakmákban, mint a gondozás és idősek otthonaiban, és használják  alkoholisták kezelésénél, hiperaktív gyerekek és tanulási nehézségekkel küzdő fiataloknál is. A jóga studiók egyre nagyon versenyben álnak egymással, mivel nem csak a fiatalok, hanem az idősebbek is egyre nagyobb kedvence a jóga.

A jóga önmagába foglalja a test, a lélek és az elme egyesítését. Nagyon sok féle jóga létezik, elsajátitásuk akár éveken keresztül is tarthat.

Miközben a stressz szint a társadalomban új magaslatokba emelkedik, a Raja jóga – meditációs jóga, egyre népszerűbb a nyugati társadalomban, míg más, mint például a Krya jóga – tisztító és Mantra jóga – kántálás, nem meglepő, kevésbé népszerű. Még hogy ha a nyújtás és tonizálás jótékony hatással is van, – ez nem az elsődleges oka, hogy az emberek miért jógáznak. A kezdők abban bíznak, hogy a jóga, mint egy eszköz, biztosítja számukra a stressz és a feszültség csökkentését. A különbség a testmozgás és a jóga között, hogy a jóga egy meditatív mozgás.

Sokan a pszichológiai előnyök miatt próbálnak ki sok féle keleti tevékenységeket, mint például a jóga és a tai chi. A jóga nyugtató hatással van az emberekre. És a technikák működnek a gyermekekmél és a felnőtteknél egyaránt.     

Gyógymód stressz ellen
Oszd meg ezt az oldalt
Cimke: