Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend

a nyers táplálkozás.

Blog08Ha nyers ételeket kezdesz el fogyasztani egészségesebb leszel, megnő az akarat erőd, kitartóbb leszel, átalakul az alakod és energikusabb leszel. Az élő enzimekben gazdag étkezés már rég nem divatirányzat, Ez a legegészségesebb étkezési forma. A mai kor embere túlsúlyos! A betegségek okai többnyire a helytelen és rendszertelen táplálkozás.

Lényege: hogy gyümölcsöket, zöldségeket,salátákat, zöld leveles salátákat,magvakat, olajos magvakat, csirákat természetes formában fogyasszuk.

Az ételeidet 40 celsius fok fölé ne hevítsd, mert a természetes növényekben az értékes enzimek elpusztulnak. Főzés, sütés formájában értékes anyagok mennek tönkre. Az élelmiszer feldolgozás során szervezetünk számára számtalan emészthetetlen kémiai  vegyület keletkezik ,amelyek méreganyagok formájában rakódnak le a test különböző részein. A hevítési folyamatok során keletkezett salakanyagok a vérkeringéssel eljutnak a sejtekhez, ott felhalmozódnak, és tömítéseket okoznak. Ez anyagcserezavarokhoz vezethet, aminek egyenes következménye az elhízás, emésztőszervi, kiválasztószervi, és keringési problémák állandósulása, a test korai öregedése, majd idő előtti elhasználódása.

Gyógyító hatásai  a nyers ételeknek:

Az anyatermészet mindent megteremtett az emberiség számára, és ha jobban belegondolunk, az emberen kívül egyetlen más élőlény sem dolgozza fel az ételét, hanem közvetlenül főzés, sütés, fűszerezés nélkül fogyassza el. Szervezetünk minden egyes sejtje az általunk elfogyasztott ételekből keletkezik. Bőrünk 2-4 hetente megújul, májunk 5 havonta, ízlelőbimbóink 10 naponta, a tüdőnk 6 hetente, beleink 4-5 naponta, hajunk 4-6 évente, csontjaink 8-10 évente.

Az emberi szervezet nagyon intelligens, amely tudatunkon vagy akaratunkon kívül  is folyamatosan megteszi  a szükséges feladatokat. Ha azt vesszük alapul, hogy a szervezet mindig az öngyógyítást, hibákat, a harmonikus működés helyreállítását igyekszik megcélozni, akkor nagyon is figyelembe kell vennünk, hogy mi ezeket a folyamatokat ne akadályozzuk.

ÉPP ELLENKEZŐLEG – TÁMOGASSUK!

A nyers ételek táp egészek, hiszen megfelelő arányban található bennük minden vitamin és ásványi anyag, víz és enzimek. Nagyon sok rostot tartalmaznak, így elősegítik a minden napi tisztulást. Optimálisabb fehérje bevitelt tesznek lehetővé, hiszen a növényi fehérje sokkal  könnyebben és jobban beépül a szervezetbe, mint  az állati fehérjék.

Nyers ételek Gyulladásgátló, és antibiótikus hatása nem elhanyagolható, emellett megfelelő zsír és koleszterintartalommal is rendelkeznek.

Az élő ételek fokozzák az anyagcserét és legfőképpen LÚGOSITÓ HATÁSÚK VAN!! A főtt ételek főleg savasítanak.

Amikor csak tudunk, 80%-ban együnk sok gyümölcsöt, zöldségeket, magvakat, ivóleveket. Míg a víz és a szappan kívülről, nyers táplálkozása belülről tisztit. Ez egy garancia az egészséges, betegségmentes, hosszú, boldog életre.

Gyógyít! Fogyassz nyers ételeket!
Oszd meg ezt az oldalt