A sikeres emberek azt mondják meg másoknak, hogyan kell továbblépni, nem azt, hol kell kiszállni.

életfilozófiaA bölcsesség ősidőktől fogva létezik, és példabeszédek, történetek, aforizmák, adomák formájában időről-időre újraéled. Egy réges-régi bölcsesség így szól: Egy szög miatt tönkre ment egy patkó, egy patkó miatt odaveszett egy ló, egy ló miatt odaveszett egy lovas, egy lovas miatt odaveszett egy vezér, egy vezér miatt elveszett a csata, egy győzelem miatt elveszett a háború, egy terv miatt elveszett egy nemzet.

A fenti bölcsesség egy ókori kínai filozófiai szövegben is megállná a helyét, hiszen azok bővelkednek hasonló, mély igazságokban, melyek örökérvényűek, és emberekre, nemzetekre vonatkoznak.

Az egyik ilyen gyöngyszem: HA A SZIVEDBEN TISZTASÁG LAKIK, A JELLEMET KÖTELESÉGTUDAT TÖLTI EL!!

Ha a jellem kötelességtudó, az otthont a harmónia tölti be. Ha az otthonban harmónia uralkodik, rend van az országban. Ha rend van az országban, béke honol a VILÁGBAN!

Ez a bölcsesség egyszerű, ugyanakkor igen mély értelmű. Az egyszerűség azt jelenti, nem összetett vagy bonyolult, olyan, mint egy egyszerű szerkezetű gép.  Bizonyára egyetértetek velem abban, hogy a legtöbb ember szereti az egyszerű, könnyen érthető dolgokat, amilyen az IGAZSÁG és a BECSÜLETESSÉG!!

A mély értelműség azt jelenti mély, sokatmondó vagy mélyen a felszín alatt rejtőző tartalommal bíró, nem feszínes.

A mai embereknek fogalmuk sincs, sem a földrajzról sem a gazdaságról. Különben nem kérdezgetnék egyre-másra:

HOVÁ LETT A PÉNZEM???

Életfilozófia
Oszd meg ezt az oldalt
Cimke: