Részletek a Nobel-díjra jelölt humán- és állatorvos, Dr. Joel D. Wallach “Dead doctors don’t lie” (A HALOTT ORVOSOK NEM HAZUDNAK) című könyvéből és előadásaiból:

Ásványi anyagok75 tudományos cikket írtam, 8 tankönyvet más szerzőkkel együtt és egy könyvet önállóan. Ezt a könyvet 140 dollárért vásárolták orvostanhallgatók. 1700 újságban közölték a cikkeimet, felléptem tévéműsorokban és sok egyéb helyen.

Na de, hogy rátérjek a lényegre: az évek során több mint 454 különböző állatfajon 17500 boncolást végeztem el, továbbá – összehasonlításképpen – 3000 ember boncolásában is közreműködtem. A tanulság számomra alapvetően újszerű és egyben előremutató is volt: minden természetes halállal meghalt állatnál és embernél jelentős tápanyaghiány-jelenség volt megfigyelhető. Ez azt jelenti, hogy valamennyi felboncolt testben kimutatható volt valamely tápanyag halálos mértékű hiánya! Ezt a kijelentést szeretném megismételni, hiszen egy rendkívül fontos megállapítás: minden egyes, természetes halállal meghalt állat és ember esetében a halál oka tápanyag-hiányjelenség!

 Az életfontosságú tápanyagokat azért nevezik “életfontosságú tápanyagoknak” mert ha nincs belőlük elég a szervezetünkben, akkor tápanyaghiányban fogunk szenvedni, és előbb-utóbb megbetegszünk!

Létfontosságú tápanyagok – Ásványi anyagok és vitaminok

A tápanyagokról és hatásukról beszégetve valamiről nem szabad megfeletkeznünk: a létfontosságú tápanyagokat a test nem tudja saját maga előállítani, a táplálékkal és a táplálékkiegészítőkkel kell felvennünk őket nap, mint nap. Továbbá számos szörnyű és életveszélyes betegséget kaphatunk meg, amennyiben szervezetünkből hiányoznak ezek az életfontosságú tápanyagok. Ennek során az ásványi anyagok felvételének jut a legfontosabb szerep, mert az életfontosságú tápanyagok 2/3-a ásványi anyag.

Azonban a táplálkozás révén nem tudunk ásványi anyagokhoz hozzájutni, hiszen a növények nem képesek ásványi anyagok előállítására. Az olyan növények, mint a gabonafélék, a zöldségek, a gyümölcsök és az olajos magvak képesek vitaminok, aminosavak és zsírsavak előállítására, ugyanakkor nincsenek abban a helyzetben, hogy ásványi anyagokat állítsanak elő. Egyetlen növény sem képes ásványi anyagok előállítására. És még a változatos táplálkozás sem teszi lehetővé számunkra, hogy valamennyi tápanyagot és ásványi anyagot felvegyük, amelyre szervezetünknek a napi működéséhez szüksége lenne. Itt jegyzem meg, hogy testünknek egészen pontosan 60 különböző ásványi anyagra van szüksége. Összesen 91 alapvető tápanyagra van szükségünk.

Szeretném Önt ezenkívül arra is emlékeztetni, hogy ha a sorsát nem veszi a saját kezébe, akkor ezt más fogja megtenni Ön helyett! Járjon nyitott szemmel és tájékozódjon! Ezzel nemcsak pénzt spórolhat meg, de ami ennél sokkal lényegesebb, meghosszabbíthatja az életét! Ezzel egyúttal arról is dönt, hogy nagymértékben javít-e jelenlegi és jövőbeli életminőségén! Érje el egészségesen az időskort, és éljen minél tovább! 

*Ezeket az állításokat az FDA nem értékelte, és az állítások nem szándékoznak diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani vagy megelőzni a betegségeket.

Oszd meg ezt az oldalt